Nieuwsoverzicht

Parkeerschijfzone Roden

30 maart 2021
Er wordt een tijdelijke parkeerschijfzone (blauwe zone) ingesteld in een deel van het centrum van Roden. Dit wordt gedaan om de parkeerdruk te kunnen regelen. De blauwe zone gaat in op 1 mei voor de periode van een half jaar.

Gemeentehuis weer open

29 maart 2021
Vanaf dinsdag 6 april 2021 kunt u weer zonder afspraak bij ons terecht voor verhuizingen, uittreksels, verklaringen, paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Het Brengstation is gesloten op maandag 5 april (2e paasdag)

Warmtevisie Noordenveld ter inzage

26 maart 2021
De warmtevisie beschrijft hoe woningen in Noordenveld aardgasvrij worden en staat nu online ter inzage. Het plan borduurt voort op het project waarmee we met bewoners en energiecoöperatie Noordseveld in 2018 zijn gestart.

Gemeente Noordenveld doet mee aan Earth Hour 2021

25 maart 2021
Op zaterdag 27 maart van 20:30 tot 21:30 uur doet gemeente Noordenveld mee aan Earth Hour. Een wereldwijde actie waarbij particulieren en organisaties een uur het licht uit doen om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde.

Amelien is bekend met afval scheiden

23 maart 2021
De afvalcoach gaat langs bij Amelien van Zonneveld, inwoner van Noordenveld en bekend met afval scheiden. “Ik zou mijzelf niet omschrijven als fanatiek. Ik ben nuchter en doe gewoon wat er gevraagd wordt, het is een kleine moeite”

Winst Global Goals prijs

18 maart 2021
Tijdens de digitale bijeenkomst van Global Goals gemeenten kreeg Gemeente Noordenveld de prijs voor beste ‘Verbinder’ uitgereikt. De Global Goals zijn zeventien duurzame werelddoelen (ook SDG’s genoemd).

In maart geen takkendagen

4 maart 2021
De gratis brengdagen voor snoeiafval (takkendagen) gaan voorlopig niet door in verband met corona. Wanneer de coronamaatregelen dat toelaten plannen we weer een takkendag.

De afvalkraam is geopend

1 maart 2021
Inwoners kunnen naar de afvalkraam om gratis kleine hoeveelheden afval, zoals elektrische tandenborstel, een emmertje puin, spaarlampen en nog meer kleine materialen in te leveren.

Aanslag gemeentelijke belastingen soms later

26 februari 2021
De meeste inwoners krijgen de aanslag voor de gemeentelijke belastingen en heffingen voor dit jaar op 26 februari. Toch kan het zijn dat u nog geen aanslag heeft gekregen.

Brief van de burgemeester

18 februari 2021
Burgemeester Klaas Smid is trots op de manier waarop de Noordenvelders zich aan de maatregelen van de lockdown houden en roept nog een keer op om vol te houden.

Pagina's

Pagina 1 van 3
Abonneren op RSS-feed