Nieuwsoverzicht

Qbuzz lijn 4 gaat weer via de oude route

17 november 2020
De bus van lijn 4 gaat vanaf donderdag 19 november weer via de normale route rijden. Voor het overige verkeer is er een omleidingsroute. Dit duurt nog tot half december.

Bedrijven met visie op duurzaam bouwen en beheren

13 november 2020
Wij zoeken marktpartijen met ideeën voor het bouwen en beheren van onze nieuwe gemeentewerkplaats en brengstation. Op vrijdag 20 november organiseren we een online informatiebijeenkomst. Bedrijven die hieraan mee willen doen moeten zich opgeven vóór 19 november.

Belangrijke keuzes voor Roden-Zuid

9 november 2020
In november en december bespreekt de gemeenteraad plannen voor het gebied Roden-Zuid. Het gaat daarbij om woningbouw, waterberging, het verkeer en ruimte voor sport.

Verkoop voormalige school in Langelo

3 november 2020
Wij verkopen het voormalige schoolgebouw met bijbehorende grond aan de Schoolbrink 6/6A in Langelo. Het gebouw wordt verkocht met een maatschappelijke bestemming. De verkoop verloopt via Van Hoogen – Roden Assurantiën & Makelaardij.

Steunpakket voor culturele sector Noordenveld

3 november 2020
Culturele instellingen in Noordenveld die schade hebben als gevolg van coronamaatregelen kunnen subsidie aanvragen. Dit kan vanaf 5 november tot en met 31 december. Behandeling en toekenning gebeurt op basis van volgorde van binnenkomst.

Heerestraat - Wilhelminastraat Roden

29 oktober 2020
Het definitief ontwerp (DO) van de herinrichting Heerestraat – Wilhelminastraat in Roden is vastgesteld. Als alles volgens plan gaat, kunnen de werkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2021.

Brief van burgemeester Klaas Smid

21 oktober 2020
Anders dan tijdens de eerste golf in maart waart het coronavirus nu ook in onze regio in alle hevigheid rond. Daarom doet burgemeester Klaas Smid een dringend beroep op de inwoners.

Raadsvergaderingen weer digitaal

29 september 2020
De gemeenteraad vergadert op woensdag 30 september weer digitaal. De vergadering start om 19.30 uur en is live online te volgen.

Aardbeving bij het dorp Winde

28 september 2020
Bij het dorp Winde in de gemeente Tynaarlo is vannacht rond 3.40 uur een aardbeving geweest met een kracht van 1.8. Bevingsschade kunt u melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).
Abonneren op RSS-feed