Tijdelijke ondersteuning Noordenveldse ondernemers

26 maart 2020
De overheid heeft een pakket noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers te helpen die door de coronacrisis zijn getroffen. Naar verwachting kunnen ondernemers uit Noordenveld deze regeling ‘Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandigen’ vanaf eind volgende week (week 14) online aanvragen. Zij hebben hiervoor tot 1 juni de tijd.

Terugwerkende kracht

Ondernemers hebben met terugwerkende kracht recht op ondersteuning vanaf 1 maart.

Wethouder Henk Kosters: “De overheidsmaatregelen worden op dit moment nog verder uitgewerkt. Wanneer de voorwaarden hiervan duidelijk zijn en de regeling is vastgesteld, zorgen wij er als gemeente voor dat het aanvragen hiervan zo soepel mogelijk gaat verlopen voor onze ondernemers.”

Informatie voor ondernemers

“We begrijpen dat ondernemers vragen hebben over deze maatregelen en de situatie waarin ze zich nu bevinden. Daarom kunnen ze voor informatie ook bij ons terecht. Telefonisch kunnen ze met vragen contact opnemen 050 - 50 27 224. Een deel van de ondernemers in Noordenveld heeft hierover al contact gezocht met ons, en ontvangt een dezer dagen een brief van de gemeente met de huidige stand van zaken”, aldus Henk Kosters.

Drentse gemeenten en de Provincie Drenthe in overleg over andere aanvullende maatregelen

Dit zijn bijvoorbeeld maatregelen over het tijdelijk niet innen van belastingen en het sneller betalen van facturen. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, wordt dit ook via de website bekend gemaakt.