Programma Duurzaam Noordenveld vastgesteld

30 november 2021
Gemeente Noordenveld wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Om dan niet meer bij te dragen aan klimaatverandering. Het programma Duurzaam Noordenveld bundelt projecten en acties en stelt doelen voor de komende jaren. De gemeente werkt samen met inwoners en ondernemers aan duurzaamheid. De gemeenteraad heeft het programma Duurzaam Noordenveld op 24 november vastgesteld. U leest het programma op duurzaamnoordenveld.nu. Op 9 december 2021 is er een Kennissessie Circulariteit.

Programma Duurzaam Noordenveld

Duurzaamheid is een breed begrip. Daarom is het programma Duurzaam Noordenveld verdeeld in vijf thema’s die een belangrijke rol spelen: Toekomstbestendige leefomgeving, Duurzame mobiliteit, Duurzame energie, Afval en hergebruik, Participatie en communicatie. Voor dit programma zijn de adviesraad Duurzaamheid, inwoners, bedrijven, organisaties, gemeenteraadsleden en gemeenteambtenaren gevraagd om input. Bekijk hier het programma Duurzaam Noordenveld.

Kennissessie Circulariteit op 9 december

Een onderwerp van duurzaamheid dat we willen belichten is circulariteit. Wat is het precies, hoe zijn mensen ermee bezig en hoe doet u mee? Om u hier een idee over te geven organiseert de gemeente een Kennissessie Circulariteit op donderdag 9 december. Vanwege de coronamaatregelen wordt dit een Livestream via het YouTube kanaal van gemeente Noordenveld. Wethouder Kirsten Ipema vertelt kort over het programma en de online enquête. Verder neemt ze u mee langs verschillende personen die bezig zijn met circulariteit. Meer weten en erbij zijn? Kijk op duurzaamnoordenveld.nu.

De Kennissessie Circulariteit start om 17.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Tijdens deze sessie hoort u meer over dit onderwerp, hoe mensen ermee bezig zijn en hoe u kunt meedoen! Wethouder Kirsten Ipema bespreekt het programma Duurzaam Noordenveld en de online enquête. Vervolgens neemt zij de kijkers mee langs verschillende mensen die met circulariteit bezig zijn. Aanwezig zijn Richard Ton van Repair Café Roden, Emile Suringar van NMF Drenthe en Stefan Dingemanse van NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie).

U kunt op 9 december live meekijken en via de reacties vragen stellen. Deze proberen we tijdens de sessie te beantwoorden. Wilt u een herinnering ontvangen wanneer we de kennissessie starten? Dat kan door u aan te melden bij YouTube en op de knop ‘Herinnering instellen’ te klikken.