Attentie:
  • Het gemeentehuis is donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei (dag na Hemelvaartsdag) gesloten
  • Het brengstation is donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) gesloten

Parkeerschijfzone Roden

30 maart 2021
Er wordt een tijdelijke parkeerschijfzone (blauwe zone) ingesteld in een deel van het centrum van Roden. De blauwe zone gaat in op 1 mei 2021 en geldt alleen op maandag tot en met zaterdag van 9:00-18:00 uur.

Met de parkeerschijf mag u in de blauwe zone 3 uur in plaats van 2 uur parkeren
 

Bereikbaarheid centrum

Supermarkt Jumbo verhuist tijdelijk naar de Albertsbaan, de Heerestraat wordt heringericht en de route voor buslijn 4 in het centrum wordt aangepakt. Hierdoor staat de bereikbaarheid van het centrum van Roden de komende periode onder druk. De blauwe zone helpt om parkeergelegenheid te houden.

Ontheffing mogelijk voor inwoners en ondernemers in het centrum

Om het ongemak voor bewoners in het centrum te beperken kan per adres één ontheffing worden verleend. Dit geldt voor de adressen die geen eigen parkeergelegenheid hebben. Voor ondernemers geldt dat zij één ontheffing kunnen aanvragen als zij kunnen aantonen dat zij deze nodig hebben voor het uitoefenen van bedrijfsactiviteiten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ontheffing. Alleen bewoners en bedrijven met een adres in het gebied binnen de blauwe lijnen op de afbeelding kunnen ontheffing aanvragen

parkeerschijfzone Roden


Parkeerschijf zichtbaar in auto leggen

Iedereen die in de parkeerschijfzone wil parkeren en geen ontheffing heeft moet een parkeerschijf zichtbaar in de auto leggen. Een parkeerschijf is verkrijgbaar bij onder andere de Hema, Action en ANWB. De parkeerschijf stelt u in op halve uren. Komt u bijvoorbeeld om 14:05 uur aan, dan stelt u de parkeerschijf in op 14:30 uur. Alle parkeerplaatsen in de parkeerschijfzone zijn herkenbaar aan een blauwe streep. Er zullen tijdelijke parkeerplaatsen in het middendeel van de Heerestraat worden aangelegd.