Ontvang ook in augustus een plant voor een steen

22 juli 2021
Het NK Tegelwippen is in volle gang. Iedereen kan hieraan meedoen door tegels uit de tuin te halen en te vervangen met groen. In juli en augustus krijgt u daarom in Noordenveld een plant voor een steen.

U kunt een plant ophalen bij de Afvalkraam wanneer deze bij u in de buurt is, of bij gemeentewerken (de Gemeentewerf) in Roden. De plant krijgt u mee op vertoon van een foto waarop de tegels in uw tuin te zien zijn.

Spelregels

Op de inleverlocatie vragen wij u om de foto van de tegels naar ons te sturen, het aantal verwijderde tegels en uw postcode. Wij geven dit aantal door op www.nk-tegelwippen.nl. Zo tellen de tegels uit Noordenveld mee in het totale aantal tegels dat in Nederland uit de tuin gewipt wordt. Vervolgens krijgt u een mooie Rosa Bijenweelde mee om te planten in uw tuin.

Meer informatie

  • De Afvalkraam staat op maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur op verschillende locaties. Bekijk wanneer de Afvalkraam bij u in de buurt is via: www.noordenveld.nl/afvalkraam
  • In Roden kunt u langskomen bij gemeentewerken (aan de Gemeentewerf), 1e Energieweg 10. Dit kan maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur
  • U kunt maximaal één emmer met tegels inleveren op de inleverlocatie
  • Let op: we geven één plant per persoon

Voordelen van een groene tuin

Een groene tuin is goed voor het milieu. Groen zorgt voor minder wateroverlast in natte periodes en voor verkoeling in hete periodes. Verder is een groene tuin goed voor de biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan.