Attentie:

Tot en met 19 augustus 2022 is het gemeentehuis geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Ook telefonisch zijn we alleen 's ochtends bereikbaar.

Online geboorteaangifte en verlengen rijbewijs

10 januari 2022
Het is sinds kort ook mogelijk om online het rijbewijs te verlengen en een online geboorteaangifte te doen. U blijft hiervoor ook welkom bij het gemeentehuis.

Rijbewijs online verlengen

Een rijbewijs verlengen of een nieuwe categorie bijschrijven kan in het gemeentehuis, maar sinds kort ook online via de RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer).

Hoe werkt dit in het kort:

  • Laat een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf. In Noordenveld is dit voorlopig alleen Sabine Becht fotografie in de Heerestraat Roden
  • Neem uw huidige rijbewijs (of rijbewijsnummer) mee. De fotograaf verstuurt uw pasfoto en de handtekening voor op uw nieuwe rijbewijs
  • Identiteitscheck doet u via DigiD-app op uw telefoon
  • Betaling gaat via IDEAL

Bij het online verlengen ligt uw rijbewijs na 2 werkdagen klaar in het gemeentehuis. Bij het afhalen levert u het huidige rijbewijs in. Doe dit wel binnen 3 maanden. Anders moet u het opnieuw aanvragen. Voor meer informatie kijk op: www.noordenveld.nl/rijbewijs. Het 1e rijbewijs kan alleen persoonlijk worden aangevraagd in het gemeentehuis. U hoeft geen afspraak te maken. U betaalt bij het aanvragen. Het rijbewijs ligt na dan na 5 werkdagen voor u klaar.

Online geboorteaangifte doen

U geeft de geboorte van uw baby aan in de gemeente waar hij of zij is geboren. Dat doet u binnen 3 dagen na de geboorte. Maak een afspraak voor de geboorteaangifte. De afspraak kan telefonisch of digitaal worden gemaakt, maar ook aan de balie in het gemeentehuis. U kunt kiezen of u de geboorteaangifte via een online videogesprek doet of hiervoor in het gemeentehuis komt. Voor meer informatie kijk op: www.noordenveld.nl/geboorte-aangeven.