N373 afgesloten tussen Roderesch en Langelo

5 juli 2021
Vanaf 16 augustus tot december 2021 is de N373 tussen Roderesch en Langelo afgesloten voor verkeer. Fietsers kunnen de fietsbrug over het Groote Diep blijven gebruiken, ander verkeer wordt omgeleid via Donderen. De omleiding staat aangegeven met borden. De afsluiting is vanwege de vervanging van de duikerbrug over het Groote Diep.

Vervanging

De huidige duikerbrug zal vervangen worden in verband met het einde van de levensduur. Om de flora en fauna in het gebied nog beter te kunnen laten ontwikkelen zal de duikerbrug worden vervangen door een verkeersbrug. Aannemer Macadam uit Bakkeveen voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Drenthe.

Op de kaart hieronder ziet u de omleiding.
Het verkeer, met uitzondering van fietsers, wordt omgeleid over de N372-N386-N858

Belangrijkste zaken

  • Van maandag 16 augustus tot ongeveer december 2021 is de N373 ter hoogte van de te realiseren verkeersbrug over Groote Diep afgesloten voor al het verkeer
  • Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute met borden aangegeven. Ook worden verkeersregelaars ingezet
  • Het fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietspad en de fietsbrug over Groote Diep

Tijdelijke situatie

De hele periode van werkzaamheden moet u rekening houden met tijdelijke verkeersmaatregelen en overlast. De weg tussen Langelo en Roderesch is de hele periode van de werkzaamheden afgesloten. De aannemer zal de werkzaamheden in zo kort mogelijke tijd uitvoeren. Zo probeert de provincie de overlast zoveel mogelijk te beperken.