Gezocht: 10 Noordenvelders die meedenken

10 februari 2020
Er komt een grote verandering op ons af. Langzaam maar zeker willen we stoppen met het gebruiken van aardgas en nadenken over alternatieven. Alle gemeentes in Nederland gaan de komende jaren aan de slag om in 2050 van het aardgas af zijn. De gemeente Noordenveld is bezig om hiervoor een warmtevisie op te stellen.

In dit document leggen we vast wanneer welk deel van de gemeente van het aardgas af gaat en wat duurzame alternatieven zijn. Dit heeft grote effecten op iedereen die woont en werkt in Noordenveld. Hoe ga je dan koken en hoe voorzie je huizen van verwarming en warm water?

Daarom zijn op zoek naar 10 inwoners van Noordenveld die het leuk én belangrijk vinden om hierover mee te denken. Wij noemen dit De Tafel van Tien. De Tafel van Tien is een diverse groep: van jong tot oud, man en vrouw, huurders en kopers en met een hoog of laag inkomen. De Tafel van Tien komt zo'n drie keer bij elkaar. Ook op maandag 9 en/of dinsdag 10 maart is de tafel (deels) aanwezig om samen met alle betrokken organisaties een eerste aanzet te maken voor de warmtevisie. Je denkt actief mee en geeft je mening over de plannen die gemaakt worden.

Heb je interesse? Meld je dan voor woensdag 19 februari aan door een e-mail te sturen naar duurzaam@noordenveld.nl. Laat in een korte reactie weten wie je bent, wat je achtergrond is en waarom je het belangrijk vindt om mee te denken. Uit alle aanmeldingen kiezen we een zo gevarieerd mogelijke groep van 10 mensen.