Gemeenteraad vergadert digitaal

21 april 2020
Vanwege de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad niet meer in de raadszaal, maar digitaal. De digitale vergadering is op woensdag 22 april voor het eerst live te volgen of later terug te zien.

De  gemeenteraadsvergaderingen van 18 maart konden niet doorgaan vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op 8 april vergaderde de gemeenteraad al digitaal. De raadsleden kwamen niet bij elkaar in de raadszaal in het gemeentehuis in Roden, maar namen vanuit hun eigen huis deel aan de raadsvergadering.

De digitale vergaderingen zijn vanaf woendag 22 april ook door u thuis te volgen. Dat werkt op dezelfde manier als dat tot nu toe met de vergaderingen in de raadszaal het geval was. Meer informatie op de pagina raadsvergadering bekijken.

Inspreken

Zo lang de vergaderingen op deze manier plaatsvinden, gaat inspreken ook op een andere manier. U kunt digitaal of schriftelijk inspreken. Dit kan een filmpje zijn waarin u verwoord wat u had willen uitspreken in de vergadering. U kunt uw filmpje per e-mail naar de griffie sturen. U mag ook schriftelijk gebruikmaken van uw spreekrecht, door een e-mail te sturen naar griffie@noordenveld.nl

Inspreken voor de vergadering van woensdag 22 april is niet meer mogelijk. Voor de volgende vergaderingen moet uw inspraakreactie telkens uiterlijk 3 dagen voor de vergadering bij de griffie binnen zijn.