Eerste besmetting coronavirus in Noordenveld

16 maart 2020
Het eerste geval in Noordenveld van besmetting met het coronavirus is geconstateerd. Hieronder de verklaring van onze burgemeester.

Beste inwoners van Noordenveld,

Het eerste geval van een besmetting met het coronavirus is bij een man uit Noordenveld geconstateerd. Vanaf deze plaats wens ik de betrokkene en zijn familie heel veel sterkte de komende periode.

Waar het coronavirus eerst ver van ons bed was, raakt het ons nu allemaal. Er is van een uitzonderlijke situatie sprake, die diep ingrijpt in het dagelijkse leven. Daar hebben we allemaal mee te maken. In Noordenveld zijn we gewend naar elkaar om te kijken. Juist nu is dat van belang! Laten we vooral oog hebben voor de kwetsbare mensen in onze gemeenschap. Het doet goed al te merken dat in onze gemeente organisaties, verenigingen en ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen.

Als gemeente doen we alles wat in ons vermogen ligt om bij te dragen aan de bestrijding van het virus, maar ook om vitale dienstverlening in stand te houden.

Volg vooral de landelijke richtlijnen. Om het virus te kunnen bestrijden en te voorkomen dat zorg voor slachtoffers in het gedrang komt. Voor meer informatie kunt u kijken op RIVM.nl en GGDDrenthe.nl.

Ik wens u allen veel sterkte.

Klaas Smid
Burgemeester Noordenveld