Als u een evenement organiseert in de openlucht is een coronaplan nodig. Zo'n plan is nodig bij elk evenement. U stuurt het mee met de aanvraag voor een evenementenvergunning of als u een evenement meldt. Heeft u al een evenementenvergunning aangevraagd of een melding gedaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een coronaplan. U stelt het plan op aan de hand van de punten hieronder.
Op deze pagina
Terrein
Inrichting terrein
- Maak een plattegrond van het terrein. Houdt rekening met de 1,5 meter afstand
- Geef duidelijk aan waar de ingang / uitgang is
- Geef de looproute aan, stel zo nodig éénrichtingverkeer in (ook backstage)
- Bereken de netto oppervlakte (zonder bouwsels, sanitair, bar etc.) van het terrein
- Zorg voor voldoende ruimte op plaatsen waar bezoekers iets kopen, ook voor de wachtrij
Op- en afbouw
Maak duidelijke afspraken met leveranciers wie wanneer aanwezig is, om het aantal medewerkers zo beperkt mogelijk te houden. Beschrijf dit met een tijdslijn
Bezoekers
Welke bezoekers verwacht u
- Lokaal (uit eigen dorp)
- Regionaal < 10 km
- Bovenregionaal >10 km
Toegang
- Welke voorzieningen zijn er voor de bezoekers (bijv. handgel)?
- Als gezondheidscheck nodig is, beschrijf hoe u die uitvoert
- Hoeveel personen wilt u toelaten tot het evenement? Per persoon is minimaal 2 m² nodig om op 1,5 meter te kunnen blijven maar er is meer ruimte nodig voor bewegingen
- Hoe voorkomt u dat er niet te veel personen op het terrein zijn?
- Is online reservering mogelijk of noodzakelijk?
- Is het mogelijk om met tijdvakken te werken?
- Is er een toegangsprijs: is pinnen of contactloos betalen mogelijk?
Informatie aan bezoekers
Beschrijf hoe u bezoekers informeert over de corona richtlijnen (flyers, banners, borden op duidelijk zichtbare plaatsen)
Ontruiming
Beschrijf wanneer u overgaat tot ontruiming, wie de verantwoordelijke persoon is en hoe de ontruiming wordt uitgevoerd
Voorzieningen
Horeca
- Beschrijf hoe het barpersoneel voldoende is beschermd (plexiglas, doorschijnend zeil)
- Beschrijf hoe de hygiëne maatregelen zijn geregeld (handschoenen, mondkapjes)
- Beschrijf hoe de betaling voor consumpties is geregeld (bijv. éénmalige consumptiebonnen)
- Werk met disposables in plaats van met herbruikbare glazen
Sanitaire voorzieningen
- Beschrijf de looproute naar de toiletten
- Zijn de toiletten en de handenwasgelegenheden op voldoende afstand van elkaar?
- Beschrijf hoe / hoe vaak de toiletten worden gereinigd
- Hoe zorgt u voor voldoende ruimte voor de wachtenden?
Contactpersoon en toezicht
- Welke persoon is namens de organisatie verantwoordelijk voor de uitvoer van de coronamaatregelen? Dit is ook het aanspreekpunt voor de hulpdiensten en toezichthouders.
- Maak een telefoonlijst met de namen en nummers van de verantwoordelijke personen voor de diverse disciplines in de organisatie (entree, catering, backstage etc.)
- Hoe is de beveiliging en/of toezicht geregeld?
Zorg dat iedereen op de hoogte is. Bespreek uw coronaplan met alle vrijwilligers, medewerkers van de catering, standhouders en andere personen die op het terrein aanwezig zijn