Composteercursus op woensdag 17 november

4 november 2021
In samenwerking met de gemeente Noordenveld organiseert de werkgroep Milieu van het IVN Roden-Norg een composteercursus voor inwoners van Noordenveld. Dit is op woensdag 17 november 2021 van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus vindt plaats in het Clubgebouw van de Vrije Tijd Tuinders aan de Westeresch 18 te Roden (tegenover de Gamma).

Composteren is een proces, waarbij allerlei organisch afval door bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost. Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Daarnaast is het een goede manier om aan afvalpreventie mee te werken. Zelf composteren is heel leuk om te doen, omdat je allerlei organisch afval op de composthoop doet en de wormen het werk voor je doen. Na verloop van tijd krijg je gratis mooie, schone compost om in de borders of op het gazon te strooien. Natuurlijk mag niet alles op de composthoop en om dat te leren is deze cursus heel geschikt, want composteren moet je leren.

In de cursus komen het omgaan met het compostvat als het zelf opzetten van een composthoop of -bak aan de orde. De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Degene die deze cursus volgt, komt in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat.

Aanmelden

De cursus is gratis. Aanmelden kan bij Margriet van der Pol, bereikbaar per e-mail: ivn.rodennorg.secretaris@gmail.com of per telefoon op 050 503 45 74. Er is plek voor 30 personen.