Bussen in Drenthe rijden met aangepaste dienstregeling

16 maart 2020
Vanaf dinsdag 17 maart 2020 rijden bussen in Drenthe volgens de zaterdag dienstregeling. Wel rijden er ’s ochtends op veel lijnen extra bussen. Buurtbussen rijden vanaf maandag 16 maart niet meer.

Omdat er door de nieuwe Coronamaatregelen veel minder mensen met de bus zullen reizen, wordt de dienstregeling aangepast. De bussen rijden dan volgens de zaterdag dienstregeling. 's Ochtends rijden er op veel lijnen extra bussen om te zorgen dat mensen op tijd op hun werk kunnen komen. De dientregeling van de (extra) ritten staat op www.qbuzz.nl/gd/corona. De nieuwe dienstregeling geld in elk geval tot en met 6 april 2020.

Nachtbussen (waaronder lijn 417) en het evenementenvervoer rijden voorlopig niet.

Pendelbussen naar ziekenhuizen

Bovenop de zaterdagse dienstregeling komen er speciale pendelbussen naar alle ziekenhuizen in Groningen en Drenthe. Die bussen rijden vanaf centrale locaties, zoals P+R-plekken. De pendelbussen rijden voor zowel patiënten als zorgpersoneel. Hoe de pendelbussen exact gaan rijden is nog niet bekend. Dit wordt in de loop van maandag bekend.

Reisplanner

De reisinformatie in reisplanners als 9292OV en de borden bij de bushaltes worden dinsdag al zo veel mogelijk aangepast. Op woensdag zal alle reisinformatie volgens de nieuwe dienstregeling in de reisplanners aangepast zijn.

Achterin instappen

Afgelopen vrijdag besloten Qbuzz en Arriva om reizigers voorlopig achterin de bus te laten instappen. Dat moet chauffeurs beschermen tegen het oplopen van het coronavirus.

Een andere maatregel is dat alle buurtbussen in onze provincie rijden vanaf maandag niet meer rijden.