Brief van de burgemeester

18 februari 2021
Beste inwoners, De laatste keer dat ik mij op deze manier tot u richtte, was in mijn nieuwjaarsboodschap. Een boodschap waarin ik niet teveel vooruit wilde kijken, omdat garanties in deze onzekere tijd niet te geven zijn. Nog steeds worden we beperkt in wat we doen en wie we zien. Dat is niet voor niets: het gaat om ieders gezondheid. Maar dat het moeilijker wordt om de maatregelen vol te houden, is zeker. Desondanks houden we in Noordenveld vol en daar ben ik als uw burgemeester trots op!

Hoop op betere tijden

Een lockdown als deze is ongekend. We worden teruggeworpen op onszelf en uitgedaagd om er het beste van te maken. Als persoon, als vader of moeder, als werknemer, als ondernemer, als school, als sport- of culturele vereniging, enzovoorts. Hoe mooi is het dan om te zien dat iedereen er ook echt het beste van probeert te maken! We werken allemaal anders, we hebben een andere vrijetijdsbesteding, we ondernemen op een andere manier, we sporten anders dan we gewend zijn. Dat is natuurlijk niet hoe we het graag zouden zien. Maar het geeft wel aan hoe flexibel we zijn en hoe we kansen weten te benutten in deze moeilijke tijd. De lockdown kent daarmee ook een positieve kant al zien we die vanzelfsprekend niet altijd. Hoe weinig perspectief er nu misschien ook lijkt te zijn, we mogen de hoop op betere tijden niet opgeven. Er komt een tijd dat we niet meer beperkt worden in wat we doen en wie we zien.

Houd vol!

Laten we ons aan die gedachte vasthouden. Zeker met de nieuwe varianten van het coronavirus waar wij nu mee te maken hebben en de verwachting van een mogelijke derde golf aan besmettingen is het belangrijk dat wij de maatregelen vol blijven houden. Laten we er samen voor zorgen dat we zo snel mogelijk weer terug kunnen keren naar het normale of normalere leven. En laten we dan de dingen die we van deze moeilijke periode hebben geleerd op een positieve manier gebruiken. Houd vol en veel sterkte in deze onzekere tijd!

Klaas Smid
Burgemeester gemeente Noordenveld