Attentie:
  • Het gemeentehuis is donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei (dag na Hemelvaartsdag) gesloten
  • Het brengstation is donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) gesloten

Brief van burgemeester Klaas Smid

19 april 2022
Beste inwoners, elke dag zien we hartverscheurende beelden van de oorlog in Oekraïne. Sinds enkele weken vangen wij ook in onze gemeente Oekraïense vluchtelingen op. Op dit moment zijn dat tussen de 120 en 150 mensen. Mannen, vrouwen, kinderen en gezinnen. Zij hebben alles achter moeten laten en het is dan ook hartverwarmend om te zien hoe de Noordenveldse samenleving zich inzet om deze mensen zich hier welkom te laten voelen.

Of dat nu in Hotel Langewold in Roden is, in groepsverblijf De Hullen in Roden of bij gastgezinnen. Als burgemeester ben ik trots op onze inwoners die zich op deze wijze inspannen.

Alle hulp is welkom

Daarom wil ik iedereen die zich voor de vluchtelingen inzet, op welke manier dan ook, op deze plek heel hartelijk bedanken. Voor de open armen, de spullen die gedoneerd worden, de mogelijkheid die geboden wordt mensen aan wat anders te laten denken dan aan de oorlog en voor het wegwijs maken in onze Noordenveldse samenleving. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Samen kunnen we meer

Ik heb inmiddels kennis gemaakt met enkele vluchtelingen en mogen ervaren hoe hard er gewerkt wordt om het nodige voor hen te regelen en hen een plek te geven in onze gemeenschap. Het is een enorme klus die we met elkaar moeten klaren. Als gemeente kunnen we veel, maar samen kunnen we nog meer. Laten we met elkaar zorgen dat onze nieuwe Oekraïense inwoners zich welkom voelen en zo snel mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving. Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,  

Klaas Smid
Burgemeester