Brief van burgemeester Klaas Smid

20 december 2021
Beste inwoners, aan het einde van het jaar kijken we allemaal terug. Terug op wat geweest is. En we kijken vooruit op wat nog gaat komen. Dat doe ik als burgemeester ook. Wat had ik gehoopt dat ik terug kon kijken op een jaar waarin corona niet meer bestond of in ieder geval niet meer alom aanwezig was. Dat ik terug kon kijken op een jaar van herstel voor u als inwoners van Noordenveld, voor de zorgmedewerkers, voor de leerkrachten, de ondernemers, de artiesten en culturele instellingen, de sportverenigingen, voor de ouders… Kortom voor iedereen.

Veel zorgen

Helaas is de realiteit anders en kijk ik terug en vooruit naar een periode waarin corona en de bijbehorende maatregelen nog steeds ons leven en ons werk bepalen. Ik had gehoopt
dat het anders zou zijn. Nog steeds zijn er veel zorgen. Zorgen over de zorg die overbelast dreigt te raken, zorgen over de Omikron-variant van het Coronavirus, zorgen over de gezondheid van velen, zorgen over het onderwijs en zorgen over al die ondernemers en verenigingen die het al zo moeilijk hadden.

Maak het verschil

Ik hoop dat het nieuwe jaar ons meer rust brengt en minder zorgen. Dat hebben we voor een (groot) deel zelf in de hand. Daarom vraag ik u dringend u aan de geldende maatregelen te houden. Het is moeilijk. Dat weet ik. Maar het kan het verschil maken. Daarnaast is het belangrijk u te laten vaccineren, of die boosterprik te halen om (nog) meer beschermd te zijn tegen een ernstig ziekteverloop. En doet u dit niet voor uzelf? Doe het dan voor een ander. Zodat iedereen zoveel mogelijk gezond blijft, de zorg zo min mogelijk belast wordt en we te maken hebben met zo min mogelijk of geen beperkingen in ons dagelijks leven en werk.

Beste wensen

Laten we hopen dat we dat met z’n allen voor elkaar krijgen in 2022. Dat is in mijn ogen de beste wens voor het nieuwe jaar. Ik wens u allemaal fijne feestdagen. Geniet ervan en blijf gezond.

Klaas Smid
Burgemeester gemeente Noordenveld    
Foto van burgemeester Klaas Smid uit gemeente Noordenveld