Brief van burgemeester Klaas Smid

21 oktober 2020
Beste inwoners, iedereen heeft de afgelopen periode gehoopt dat wij het aantal besmettingen met het Covid-virus in zouden kunnen dammen. Om zo weer enigszins het normale leven op te kunnen pakken, weliswaar met alle beperkingen van dien.

Corona dichterbij dan ooit

Maar helaas. Hoe anders is de werkelijkheid. Inmiddels is de situatie zeer ernstig. Ook in onze regio. Anders dan tijdens de eerste golf in maart waart ook hier het virus in alle hevigheid rond. Met als verdrietig voorbeeld de situatie in De Omloop in Norg. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de overledenen en bij de personeelsleden die zo hard geconfronteerd worden met het verlies van hun bewoners.

Maatregelen raken iedereen

Het aantal besmettingen loopt inmiddels zo hoog op dat de reguliere zorg opnieuw in het gedrang komt en mensen moeten wachten op behandelingen. Opnieuw krijgt onze horeca te maken met harde maatregelen, terwijl zij uitermate hun best hebben gedaan om zich te houden aan de geldende maatregelen. Ook van onze sportverenigingen, dorpshuizen en culturele instellingen wordt weer het nodige gevraagd. Van onze lokale ondernemers die het hoofd boven water proberen te houden. En van al die mensen die in onze gemeente en daarbuiten werkzaam zijn in de zorg. Van thuiszorg tot gehandicaptenzorg en van ouderenzorg tot huisartsenzorg. Met veel respect en bewondering ervaar ik dat zij hun verantwoordelijkheid zeer serieus nemen.

Alleen samen krijgen wij corona onder controle

Corona vraagt veel van iedereen. Ook van u. Wij moeten ons realiseren dat wij nog een moeilijke periode tegemoet gaan. Alleen door ons eigen handelen kunnen wij het tij keren. Alleen door ons eigen handelen kunnen we onze beperkingen straks weer opheffen en onze vrijheden stukje bij beetje terugkrijgen. Daarom doe ik u het dringende verzoek u aan de maatregelen te houden. Want alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Klaas Smid
Burgemeester gemeente Noordenveld