Brief van burgemeester Klaas Smid

29 september 2020
Beste inwoners, de afgelopen weken zien wij landelijk, regionaal, maar ook lokaal in onze gemeente het aantal coronabesmettingen aanzienlijk stijgen. Ik vind dat als burgemeester een zorgelijke ontwikkeling voor iedereen.

Een vriendelijk, doch dringend verzoek

Wij ervaren allemaal hoe lastig deze coronatijd is. Natuurlijk willen wij allemaal meer vrijheid. Vrienden en familie bezoeken, sporten, een terrasje pakken, een feestje geven, uit eten, naar het theater gaan, ondernemen... Veel kan weer, maar wel in een aangepaste vorm. De situatie is er helaas nog niet naar de teugels te laten vieren. Daarom doe ik dan ook weer een vriendelijk, doch dringend beroep op u allemaal, inwoners en ondernemers van Noordenveld, om u aan de geldende coronaregels te blijven houden. Hoe moeilijk het soms ook is.

Houd vol, voor jezelf en voor elkaar

Het is belangrijk vol te houden. Voor jezelf. Voor elkaar. Voor de zorg. Door ons aan de maatregelen te blijven houden, kunnen wij hopelijk weer eerder genieten van elkaar en van alle gezellige en leuke dingen. Daarmee kunnen wij er ook aan bijdragen dat de zorg niet weer overbelast raakt en de normale zorg ook door kan gaan. Dus houd 1,5 meter afstand, zorg voor een goede hygiëne en laat je bij klachten testen. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Klaas Smid
Burgemeester gemeente Noordenveld