Attentie:

Tot en met 19 augustus 2022 is het gemeentehuis geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Ook telefonisch zijn we alleen 's ochtends bereikbaar.

Afvaltips van Yvon voor een frisse container

17 augustus 2021
Nietap – Met zomerse temperaturen zijn containers een broeinest van ongedierte en vieze geurtjes. De afvalcoach van de gemeente Noordenveld krijgt hier vaak vragen over. Daarom stelde hij de Noordenvelders op facebook de vraag hoe zij hun container fris en fruitig houden. Zo deelde een inwoner van de gemeente de tip om een tak hedera in de container te leggen, dit weert namelijk maden. Een ander haalde de hogedrukspuit zo nu en dan door de kliko. Ook Yvon uit Nietap deelde haar tip met andere Noordenvelders: “Regelmatig een emmer warm water met baking soda erdoor houdt de container fris.”. Daar wilde de afvalcoach graag meer van weten.

Baking soda, biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel

Yvon legt uit dat ze het liefst zo min mogelijk allesreiniger gebruikt. ‘’Kijk, baking soda is een biologisch afbreekbaar product. Ik gebruik dat graag als alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Baking soda werkt goed bij veel meer dan alleen het maandelijks schoonmaken van de container. Vlekken op tapijt of de bank krijg je er ook heel gemakkelijk mee uit.’’

De container doorluchten

De container fris houden na een wasbeurt? Daar heeft Yvon een hele makkelijke tip voor: “Ik doe er wel eens een stokje tussen zodat de bak kan luchten. Mochten er dan insecten de container in gaan, want daar ontkom je soms niet aan, dan zet ik de container even open en pikken de vogeltjes ze eruit. Ik blij, vogeltjes blij!”

Afval scheiden, een kleine moeite

Yvon volgt de afvalcoach nu ongeveer een jaar op facebook. De reden hiervoor? Kijken wat ze nog beter kan doen bij het scheiden van afval. ‘’Afval scheiden is een kleine moeite en goed voor ons milieu. We moeten allemaal ons steentje bijdragen. Daarnaast wordt de grijze container slechts 1 keer per maand geleegd. Je moet wel goed scheiden, want anders zit de bak zo vol’’, legt Yvon de afvalcoach uit. ‘’Via de facebookpagina blijf ik up-to-date van de schema’s en roosters van de gemeente en ik vind het ook leuk om te zien wat voor tips & tricks andere mensen hebben voor het scheiden van afval.’’

Meer weten over afval scheiden? Download de AfvalWijzer-app of kijk op www.noordenveld.nl/afval